Četvrtak 06.11.2014.
12:49
Nezavisne novine

Srbima zabranjen rad na kruzerima

Imaju neki razlog tamo da jedan određeni deo nacionalnosti koje rade na određenim pozicijama smanje ili povećaju i zato se to dogodilo
 

Kompanija "Royal Caribbean" donela je odluku da do daljeg neće primati radnike iz Srbije, BiH, Makedonije, Turske, Slovačke, Albanije, Italije, Kazahstana i Afrike, potvrđeno je za Klix.ba u agenciji "Employment Power", koja je zastupnik i "Royal Caribbean"-a za područje BiH.

“Radnici iz BiH koji su radili na kruzerima preko nas nisu prevaranti, niti su išli na bolovanje ili nešto slično. Te informacije su povučene iz nekakvih forumskih i naših tipičnih balkanskih naklapanja, da u svemu tražimo nekakav razlog za zaveru i protiv nas samih. Reč je o orijentaciji kompanije u jednoj vrhunskoj usluzi prema svojim gostima, a na osnovu istraživanja provedenih na svim svojim brodovima proteklih godina. Imaju neki razlog tamo da jedan određeni deo nacionalnosti koje rade na određenim pozicijama smanje ili povećaju i zato se to dogodilo”, rekao je za Klix.ba Siniša Golac, direktor predstavništva "Employment Powera" za balkansku regiju.

Golac je istakao kako "Employment Power" agencija vrši istraživanje tržišta te je proveravao kvalitet svih kandidata koje su slali na brodove, tako da nezadovoljstvu nema mesta.

Otkaz su dobili i kandidati koji su prošli potrebne procedure i testove za primanja, te su samo čekali poziv kada treba da se ukrcaju na kruzere. U pismu-otkazu navode kako će kandidatima nadoknaditi sve troškove putovanja, vize i lekarskog uverenja.

“Sa žaljenjem vas informišemo da u ovom trenutku nećemo biti u mogućnosti da vam ponudimo poziciju na kruzerima "Royal Caribbean". Razumemo da je ova odluka možda razočaravajuća i izvinjavamo se na neugodnosti koju smo prouzrokovali. Ova odluka je napravljena kao rezultat poslovnih potreba, nove strategije i mi se moramo prilagoditi. To nije nikakva negativna refleksija na vas lično, to je čista poslovna odluka”, piše u pismu "Royal Carribbeana Cruisese"-a.

2024 © - Vesti online