Četvrtak 06.11.2014.
12:13
Beta

Ambasadorka SAD: Nezadovoljna sam Kosovom, a vi?

Ja sam izuzetno nezadovoljna, a verujem i vi: Trejsi En Džejkobson
 

Ambasadorka je, govoreći na raspravi koju je organizovala NVO Fol, rekla da je pogrešan poziv građanima da izađu na proteste zbog toga što se ne može sprovesti jedan politički sporazum.

"Ja sam izuzetno nezadovoljna, a verujem i vi, vrlo sporim tokom formiranja institucija (nakon izbora 8. juna). To otvara put korupciji, ekonomskom zaostajanju i dovodi do toga da su i plate dovedene u pitanje", rekla je ambasadorka SAD.

Ona je komentarisala i sporazumopozicionog postizbornog bloka o podeli funkcija predsednika Skupštine i premijera Kosova.

"S jedne strane, postoji sporazum koji (predsednika DSK) Isu Mustafu čini predsednikom Skupštine i (lidera AZBK) Ramuša Haradinaja premijerom. Međutim, sa druge strane pravo na predsednika Skupštine pripada Demokratskoj partiji Kosova (Hašima Tačija)", rekla je Trejsi Džejkobson.

Pojedini lideri pokreta Samoopredeljenje koje podržava DSK i AZBK pozvali su na proteste kako bi se srušila vlada Hašima Tačija, dok lider AZBK Ramuš Haradinaj nije isključio mogućnost da su protesti rešenje za izlazak iz sadašnje krize.

2024 © - Vesti online