Četvrtak 06.11.2014.
11:40
Beta

Prekinuta sednica: Predstavnici medija u Skupštini nisu ni stigli da progovore

Prekinuta sednica, mediji ćutali
 

Član Odbora iz SNS-a Vladimir Đukanović tražio je da se svakom gostu omogući da govori 10 minuta kako bi se razvila "žestoka rasprava", a Vesna Marjanović je kazala da je to kršenje Poslovnika, jer postoji procedura koja se tiče redosleda govornika.

Saša Mirković iz SNS-a rekao je da vreme uopšte ne treba da se ograniči, na šta mu je poslanica DS-a Aleksandra Jerkov rekla da to nije javno slušanje, već sednica Odbra i da je tu Poslovnik jasan.

"Da ste prihvatili četiri puta predloženo javno slušanje, onda bi slušali diskusuji gostiju. Ovako poslovnik je jasan kada je sednica u pitanju", rekla je Jerkovljeva i upitala Đukanovića da li se prisutnima obraća kao poslanik ili građanin, aludirajući na njegovu izjavu da je kao građanin išao da posmatra izbore u Donjecku.

Sednici Odbora prisustvuju ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, predsednici NUNS-a i UNS, Vukašin Obradović i Ljiljana Smajlović, i profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević.

Na sednici su i glavni urednik Bete Ivan Cvejić, predstavnica produkcijske grupe "Mreža" Lila Radonjić, kolumnista lista Danas Dragoljub Petrović, novinar Politike Aleksandar Apostolovski, direktorka Tanjuga Branka Đukić i glavni urednik lista "Informer" Dragan J. Vučićević.

2024 © - Vesti online