Četvrtak 06.11.2014.
10:20
Beta

Slučaj Kapaš: Beba nije oteta, umrla je u bolnici

Jolanka i njen suprug posumnjali su da je njihovo muško dete, umrlo decembra 1996. godine neposredno posle rođenja
 

Kapašova, koja je imala blizanačku trudnoću i koja se porodila 30. decembra 1996. godine, sumnja u smrt muške bebe i tvrdi da joj je ona oteta iz porodilišta, zbog čega je zajedno sa suprugom podnela predstavku Zdravstvenoj inspekciji.

Oteti sin živi u Nemačkoj?!

Kako je saopštila zrenjaninska bolnica, Republička zdravstvena inspekcija i Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu su nakon uvida u kompletnu medicinsku dokumentaciju i evidenciju prevremenog porođaja zaključili da nije došlo do propusta.

Kako se navodi, medicinska dokumentacija sadrži istoriju bolesti, Knjigu evidencije prijema i otpusta, Protokol porođaja, Neonatološki protokol, Prijavu rođenja, Prijavu smrti, Potvrdu o smrti, Uput za prosekturu Odeljenju patologije, Obdukcioni zapisnik, Izveštaj o izvršenoj obdukciji, Protokol obdukovanih i Matičnu knjigu umrlih.

"Podnosilac predstavke, Jolanka Kapaš, dostavila je Zdravstvenoj inspekciji Otpusnu listu sa koje su podaci u potpunosti identični s pregledanom medicinskom dokumentacijom", navodi se u saopštenju Opšte bolnice.

Jolanka i njen suprug posumnjali su da je njihovo muško dete, umrlo decembra 1996. godine neposredno posle rođenja, zapravo živo nakon poziva koji je za njega stigao iz vojnog odseka. Oni tvrde da im u bolnici nisu dali umrlicu, niti dozvolili ocu da vidi telo umrle bebe i sumnjaju da im je beba oteta.

2024 © - Vesti online