Četvrtak 06.11.2014.
08:00
Super žena

Ko je na dijeti? Predlozi za užinu

Grickanje je dozvoljeno, čak i poželjno, kad ste na dijeti. Samo pazite šta grickate!
 

Orašasti plodovi

Velika prednost orašastih plodova u odnosu na drugu hranu je što ih možete spakovati u bilo šta i poneti gde god idete. Jedite ih pre vežbanja kako biste svom telu obezbedili dodatnu energiju a ako ih volite sve, možete napraviti i sopstveni miks.

Ovsena kaša

Ovsena kaša obično asocira na doručak, ali niko vam ne brani da je jedete i kao užinu. Vlakna koja sadrži delovaće pozitivno na digestivni trakt i sprečiti nadimanje. A ako vam se baš jede nešto slatko, dodajte kašiku meda.

Jaja

Baš kao i ovsena kaša, i jaja se najšečće jedu za doručak. Ali, pošto jedno jaje sadrži oko 70 kalorija i neophodne proteine, uz salatu ili malo kuvane ili pečene piletine će biti idealan izbor za popodnevnu užinu.

Sveže voće

Sledeći put kada vam stomak bude zakrčao, uzmite svežu voćku. Zahvaljujući tome što nije mnogo kalorično, možete ga pojesti znatno više od grickalica ili slatkiša. A i znatno je zdravija opcija.

Sirovo povrće

Ova hrskava užina biće savršena, a ako niste neki ljubitelj povrća, pospite ga začinima, umačite u salsu ili jednostavno napravite salatu. Pazite, samo, da ne preterate sa uljem. Najbolje bi bilo koristiti hladno ceđena ulja.

Kelj

Ako ste konstatno iscrpljeni, moguće je da ste anemični. Kelj je krcat gvožđem i brojnim nutrijentima koji će vam dati dovoljno energije da uspešno prebrodite dan ili trening.

Jogurt

Ljudi na dijeti najčešće se žale što ne mogu da jedu sladoled ili deserte od mleka . Ali, jogurt je potpuno dozvoljena namirnica jer nije kaloričan, a dodatna prednost je što sadrži nutrijente i proteine koji će vas zasititi i uticati pozitivno na metabolizam. Ako želite, možete dodati i sveže voće ili izmiksati u blenderu neku drugu kombinaciju, poput jogurta sa zrelom bananom i cimetom.

Sir

Moguće je da smatrate da bi ovu namirnicu trebalo izbegavati zbog masnoća, ali isto tako ne bi trebalo masnoće u potpunosti da izbacite iz ishrane. Osim toga, sir sadrži proteine koji će vam pre pomoći da smršate nego ugljeni hidrati. Parče ili dva ponekad je upravo ono što vam je najviše potrebno.

Kokice

Verovatno ste začuđeni jer kokice nisu zdrava hrana, ali ako izostavite ulje i so i napravite ih u aparatu ili mikrotalasnoj, dobićete vrlo zdravu užinu – mala činija sadži samo 50 kalorija. Za dodatan užitak i ubrzavanje metabolizma, pospite ih začinima poput ljute papričice.

2024 © - Vesti online