Sreda 05.11.2014.
16:09
Srna, Beta

"Mišković prisluškivao Vučića"

Tajkuni ruše vlast
 

"Naime, u prostoriji u kojoj je predsednik Vlade trebalo da ima pojedinačne sastanke sa učesnicima skupa službenici agencije koji su bili zaduženi za kontradiverzione i prislušne preglede u prostoriji otkrivaju nešto zanimljivo - prislušne uređaje", rekao je Selaković.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je iz tog slučaja, koji se dogodio 1. novembra kao i drugih aktivnosti, vidljivo da je "na delu angažovanje tajkuna na rušenju vlasti".

Hotel: Kamera služi za proveru zauzetosti sale

Rukovodstvo hotela "Kraun plaza" saopštilo je da kamera pronađena u sobi u kojoj je premijer Aleksandar Vučić trebalo da ima sastanke služi za proveru zauzetosti banketne sale, i da su takve kamere uobičajene u njihovim hotelima.

"Želimo da razjasnimo da je reč o uobičajenoj proceduri i standardnoj ponudi hotela u lancu Kraun Plaza. To je sistem koji osoblju hotela služi za proveru zauzetosti sale kako ne bi remetili rad u banket salama", kaže se u saopštenju generalnog menadžera hotela Živorada Vasića.

Kako se dodaje, kamere ne služe za snimanje, već sliku prenose isključivo na ekran ispred banket sale, u realnom vremenu, uz saglasnost korisnika usluge, i nisu opremljene mikrofonom.

Kamere nisu montirane povodom nedavno održanog sastanka Trilateralne komisije, već su instalirane prilikom izgradnje, a svaki klijent hotela unapred je obavešten o toj usluzi i ima mogućnost da kameru isključi, što su i učinili organizatori sastanka "Trilaterale".

2024 © - Vesti online