Četvrtak 06.11.2014.
02:30
Vesti

Godinu dana zatvora za Beti

Godinu dana zatvora za Beti
 

Žena koja se vodi pod sudskim pseudonimom Beti Kolt proglaššena je krivom za pokuššaj odvođenja dece od staratelja, kao i nagovaranje starijeg deteta da pomogne u krivičnom delu, tačnije, kidnapovanju mlađeg deteta.

I majke žžrtve zlostavljanja


Kada je, proššle godine, odlučeno da se pod starateljsku brigu odvoje sva deca dok ne napune 18 godina, na sudu je rečeno da postoje dokazi da su četiri majke same bile žžrtve seksualnog zlostavljanja u familiji jošš od vremena kada im je bilo 12 godina. Svi članovi porodice potiču, kako se navodi, od dede i babe koji su bili - brat i sestra.

Oba dečaka nalaze se pod starateljstvom odlukom nadležžnog ministra i ostaće tako sve dok ne navršše 18 godina. Jošš desetoro dece, pored pomenute dvojice, oduzeto je od familije tokom pretresa imanja na usamljenoj farmi udaljenoj sat i po od Kanbere.

Sudija za prekrššaje Mari Rajan rekla je pred sudom u Mos Vejlu da Rajanova nije pokazala kajanje i da se pripremala da decu vrati nazad u "ekstremno opasnu" okolinu gde postoji mogućnost da budu zlostavljana.

Odrasli članovi familije nalaze se i dalje pod istragom za zlostavljanje dece i međusobne seksualne veze najbližžih srodnika. Kada su socijalni radnici 2012. upali na njihovu farmu, naššli su decu pothranjenu, sa ozbiljnim oboljenjima zuba, bez osnovnih spoznaja o higijeni, kao ššto je koriššćenje toalet papira ili četkice za zube. Neka nisu bila u stanju da razumno govore, a druga su u razvoju bila znatno iza svoje generacije ili su pokazivala znake intelektualne zaostalosti.

2024 © - Vesti online