Utorak 04.11.2014.
12:41
Beta-AFP

Britanska Vlada "puca" pre izbora?

Sve veće pogoršanje odnosa u koaliciji kako se bliže izbori
 

U britanskoj vladi je više ministara i državnih sekretara iz redova liberalnih demokrata, ali torijevci imaju većinu ključnih mesta, počev od mesta premijera na kojem je Dejvid Kameron.

Norman Bejker, državni sekretar za sprečavanje delikvencije, podneo je juče ostavku i o tome pismom obavestio potpredsednika vlade Nika Klega, lidera liberalnih demokrata, u kojem navodi teškoće u radu.

"Moram mnogo više da radim da bi stvari bile obavljene", objašnjava Bejker u intervjuu Indipendentu, a svoj rad s ministarkom Terezom Mej opisuje kao pravu borbu.

"Smatraju da je reč o konzervativnom ministarstvu u konzervativnoj vladi, dok je, po meni, reč o koalicionom ministarstvu u koalicionoj vladi", dodao je Bejker.

Britanski dnevnik ocenjuje da ta izjava ilustruje "sve veće pogoršanje odnosa u koaliciji kako se bliže izbori", planirani za maj 2015. godine.

Prema poslednjim anketama, opozicioni laburisti bi mogli da pobede na
parlamentarnim izborima.

Do ove ostavke je došlo nakon neslaganja Bejkera i zvaničnika iz redova konzervativaca o kažnjavanju toksikomana. Bejker je zatražio da se razmotre kazne u svetlu izveštaja koji je pokazao neefikasnost postojećih sankcija.

2024 © - Vesti online