Ponedeljak 03.11.2014.
11:58
24sata.rs

"Divlja" škola upisuje studente u tržnom centru

Čim doneseš pare možeš na studije
 

Divlja trogodišnja škola u Kragujevcu slučajno je otkrivena zahvaljujući letku koji je bio zakucan za stablo drveta. Osim neozbiljnog oglašavanja, sumnjiva je bila i navedena adresa gde budući studenti treba da dođu - lokal u tržnom centru "Šumadija".

Novinari su pozvali jedan od tri telefona koje su ostavili i saznali da je moguće upisati se i usred novembra, ali pod uslovom da se odmah donese novac za školarinu.

"Škola nema dozvolu"
U prosvetnoj inspekciji kažu da nisu primili prijave u vezi sa ovom školom, ali i da ona nema dozvolu za rad. Isti odgovor dala je i Komisija za akreditaciju (KAPK) i apelovala na studente da ne upisuju nijednu ustanovu koje nema u Vodiču za studente na sajtu www.kapk.org

"Školarina je 99.000 dinara i morate je isplatiti do juna. Poželjno je da prvu ratu platite odmah pri upisu. Dođite kad god vam odgovara u lokal dva u TC Šumadija, pa ćemo se sve dogovoriti", ljubazno je poručila gospođa koja se javila na telefon.

Na pitanje čija je to škola, usledio je odgovor: "Pripadamo Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija Čačak. Sedište je u Beogradu. Evo, pišite telefon, pa proverite ako hoćete".

I zaista, škola u Beogradu potvrdila je da je istureno odeljenje u Kragujevcu njihovo. Međutim, kada je ista škola pozvana u svojstvu novinara, usledilo je iščuđavanje čitavog rukovodstva, od sekretara do direktora škole.

"Pa zar stvarno mislite da bismo školu reklamirali po drveću? ‘Ajte molim vas. Sve radimo u skladu sa zakonom. Prvo smo radili u Čačku, ali kad smo videli da tamo ne ispunjavamo sve potrebne uslove, otvorili smo novo, akreditovano sedište u Beogradu", rekao je dr Savo Radonjić, direktor Visoke poslovne škole strukovnih studija "Čačak".

2024 © - Vesti online