Ponedeljak 03.11.2014.
12:00
Beta

Advokatima zabranjeno da prisustvuju sednici Skupštine

Advokatima zabranjeno da prisustvuju sednici Skupštine
 

"Ovo još jednom pokazuje diktatorski karakter ove vlasti, kojoj ne odgovara da se čuje drugačiji glas, ni da se vide neistomišljenici, pa čak i ako sede na svečanoj galeriji bez prava glasa", izjavio je za agenciju Beta savetnik za medije AKS Ivan Milošević.

Delegacija Komore, s predsednikom Dragoljubom Đorđevićem na čelu, izrazila je želju da prisustvuje sednici na kojoj će biti razmatrani predlozi zakona o izmeni zakona o javnom beležništvu i prometu nepokretnosti, koji obrazlaže ministar pravde Nikola Selaković.

Kako kažu u AKS, poseta je bila uredno najavljena, ali je zabranjena ili odbijena na taj način što službi obezbeđenja nisu dostavljeni spiskovi predstavnika Komore koji su nameravali da prate sednicu.

"Smatramo da je ovakvo postupanje Skupštine Srbije nedopustivo, i mi ćemo nastaviti da se borimo protiv takvog postupanja svim sredstvima, između ostalog i velikim skupom advokata koji će se dogoditi u utorak u minut do 12 na Trgu Nikole Pašića, na samo 100 metara od zdanja u koje nam danas nije dozvoljen ulaz", istakao je Milošević.

2024 © - Vesti online