Ponedeljak 03.11.2014.
10:54
B92

Ukrajinski dobrovoljci: Napašćemo Ruse

Dobrovoljci spremni da pređu na gerilski rat na ruskoj teritoriji
 

Bereza je istakao da bataljoni stacionirani na istoku Ukrajine nameravaju da, pored odbrane svojih teritorija, upadnu i u teritoriju susedne zemlje.

"Govorim u ime dobrovoljačkih jedinica, spremni smo ne samo na odbranu svoje države, već i na napade u Rusiji, gde želimo da sabotiramo grupe koje pomažu proruskim separatistima", rekao je Bereza.

Njegovo izlaganje o mogućim bombaškim napadima je uklonjeno iz emisije koja je emitovana na ukrajinskoj televiziji, sa obrazloženjem da bi takvi navodi učinili ljude nervoznima.

Bereza je izabran u ukrajinski parlament, a jedinicu koju on predvodi "Dnjepar 1" finansira ukrajinski oligarh Igor Kolomojski.

On se nedavno našao na meti kritika zbog napuštanja bojnog polja blizu grada Ilovajska, gde je poginuo veliki broj ukrajinskih boraca.

Premijer samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksander Zaharčenko doveo je u vezu jedinicu "Dnjepar 1" sa masovnim grobnicama kod Krasnoarmejska u kojima je nađeno više od 200 tela silovanih i ubijenih mladih žena.

2024 © - Vesti online