Nedelja 02.11.2014.
18:16
Beta

Ljajić se zalaže za izbore u Vojvodini

Izborima ćemo dobiti stabilnu vlast koja će rešiti nagomilane probleme: Rasim Ljajić

Ljajić je na izbornoj skupštini pokrajinskog odbora SDPS-a ocenio da je neodrživ sadašnji status kvo u Vojvodini, ali se usprotivio i pokušajima prekomponovanja pokrajinske vlasti.

"Najpoštenije je da se izađe na izbore, jer ovako imate poslanike koji su ujutro članovi jedne, popodne članovi druge, a uveče članovi treće partije", kazao je Ljajić i ocenio da su političke stranke u Srbiji postale politička preduzeća i organizacije za zapošljavanje ljudi u kojima umesto ideologije ima mnogo više ličnog interesa i demagogije.

Ljajić je kazao da će SDPS promovisati antifašizam, antinacionalizam i antipopulizam.

"Najlakše se dobijaju izbori na nacionalizmu i populizmu jer to ne košta ništa, a donosi glasove. Videli smo da je nacionalizam na prostoru bivše Jugoslavije doneo jad i bedu, ratove, sankcije i bombardovanje. Dićićemo glas protiv bili čijeg nacionalizma", kazao je on.

Prema njegovim rečima, Srbiji je potreban novi patriotizam u kome će patriota biti svako ko u svom poslu radi najbolje i daje najviše. Dodao je da je za SDPS pitanje ustavo-pravnog položaja Vojvodine završeno i istakao da će se ta stranka protiviti centralizmu i
separatizmu kao dvema krajnostima.

Za predsednika pokrajinskog odbora SDPS-a izana je Nenad Ivanišević koji je i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ivanišević je ranije bio direktor Gerontološkog centra u Subotici kao kadar Demokratske stranke.

2024 © - Vesti online