Nedelja 02.11.2014.
17:35
alo.rs

Beba u bolnici zbog polomljenih kostiju!?

UŽAS!!! Kako kazniti takve roditelje? Postoji li kazna?!? (Foto: Ilustracija)

Lekari, policija i socijalni radnici su plakali kada su konstatovali da beba ima prelomom desne ruke i da je koleno leve noge isčašeno, svuda po glavi, licu, vratu i telu su krvni podlivi i hematomi, kao i hematomi i podlivi na preponama mališana što može da govori o nekoj vrsti seksulanog zlostavljanja.

Majka (17) i otac (47) su se branili rečima da je beba sama pala i zadobila povrede ruke i po telu.

- Dete je pretučeno, prebijano i lomljeno po celom telu. Sumnja se da je majka zlostavljala bebu, jer je lekarima pričala da ga je tukla kada plače. Beba i majka smešteni u bolnicu, ali dete je odvojeno o majke u drugu prostoriju. Lekari, socijlani radnici i policija su plakali i povraćali kada su slušali majčine izgovore,a mnogo ih je uznemirala njena ravnodušnsot prema detetu i odsustvo emocija, priča izvor.

Pre dva meseca beba je bila u bolnici zbog preloma butne kosti i to je bilo sumnjivo lekarima i ukazalo na zlostavljanje jer se roditelji uzastopno pojavljuju sa sličnim provredama bebe. Postoji sumnja da je bebin život ugrožen i da su nebrigom nanete povrede.

- Majka je bila pod starateljstvom Centra za socijalni rad u Varvarinu. Oni su dali saglasnost za brak iako je maloletna. Majka je sniženeog intelekutalnog i psihološkog kapaciteta, odnosno nema roditeljske potencijale da brine o detetu. Zbog toga su bebi dovedeni život i bezbednost u opasnost, priča izvor Blic i dodaje da postoje dve mogućnosti, ukoliko nije bilo zlostavljanja, da se nađe staralac majci i detetu u okviru prorodice ili će dete biti izmešteno iz porodice.

Policija je radi na utvrđivanju okolnosti pod koima je beba zadobila povrede i događaju obavestila Više tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad.

2024 © - Vesti online