Subota 01.11.2014.
15:56
Srna

"Narod neka crkne, a vi iz države gledajte šta ćete"

Potpuno jasno da je reč o privatnoj imovini i problemu, koji je napravio privatnik: Ivica Dačić
 

"Mučno mi je da objasnim da postoji neko ko je pokušao muku naroda sa poplavom da iskoristi da dobije nešto više. Bežim od toga i da pitam koliko je krivičnih prijava podneseno, ali mislim da ih je oko 100", rekao je Vučić u Krupnju.

Premijer je obišao gradilište u tom mestu na kome se gradi 17 kuća namenjenih porodicama čija su domaćinstva uništena tokom majskih poplava.

Izgradnju kuća u Krupnju sprovodi Kancelarija Programa za razvoj UN (UNDP) u Srbiji, a finansira Fondacija šeika Bin Zajed Al Nahjana, posredstvom Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu, i uz podršku Vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Rekonstrukcija od januara?

 

Odgovarajući na pitanje novinara da li se može očekivati rekonstrukcija vlade, kako se to priča, Vučić je rekao: "Baviću se time od januara".

 

Mediji su u više navrata u poslednje vreme pisali o mogućoj rekonstrukciji vlade, uz pozivanje na nezvanična saznanja.

On je rekao da će država rešiti problem izlivanja toksične jalovine iz zatvorenog rudnika Stolice kod Krupnja, koji je u vlasništvu kocerna "Farmakom", čim za to pronađe zakonski osnov, prenose beogradski mediji.

"Za mene je interesantno da neko pita za to i napada državu, a da je potpuno jasno da je reč o privatnoj imovini i problemu, koji je napravio privatnik, koji nikog ništa ne pita, dođe u državu i kaže: Ja nemam pare i ne dam pare za to. Ja sam bogat i imam nekoliko aviona, ali ne dam pare za to, narod neka crkne, a vi iz države gledajte šta ćete`", objasnio je Vučić.

On je dodao da je za ponedeljak, 3. novembar, tim povodom zakazao sastanak sa ministrom za vanredne situacije Velimirom Ilićem, ministrom građevinarstva,

saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i direktorom vladine Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Markom Blagojevićem.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se postave dve brane kako bi bio sprečen prodor jalovine, dodajući da se do sada u reke izlilo 80.000 kubnih metara te opasne materije.

Zatvoreni rudnik Stolice deo je koncerna "Farmakom" u vlasništvu biznismena Miroslava Bogićevića.

2024 © - Vesti online