Petak 31.10.2014.
21:32
Vestionline

Novak u polufinalu Pariza, pokazao Mareju ko je tata

Uzeo meru Britancu Endiju Mareju: Novak Đoković
 

Duel u Bersiju bio je 23. međusobni duel dvojice prijatelja, a Beograđanin sada vodi sa 15:8 u pobedama.

Sve do 6:5 za Novaka u prvom setu nismo videli brejk lopte, a onda je posle duple servis greške Britanca, Novak imao dve set lopte. Prvu je Britanac refleksnim volejem spasao, ali je kod druge ubacio forhend u mrežu i srpski igrač je konačno poveo u setovima – 7:5.

Greške su skupo mogle da koštaju Noleta na startu drugog seta. Srpski teniser je odlično počeo, ušao u seriju i poveo 1:0, a onda i imao tri vezane brejk šanse. Ipak, Marej se "pretplatio" na pogađanje linija i vezao pet poena za 1:1. Đoković je "eksplodirao" u naletu emocija, bacio reket i odmah se izvinio, međutim, pariska publika je to burno propratila. Ubrzo, Endi dolazi do brejka i time kao da je naljutio Novaka.

Đoković se brzo konsolidovao, dobro vraćao servis, uspeo da izjednači i "uništi" Marejevu igru. Britanac je psihološki klonuo i dopustio Novaku naredna tri brejka, kojim se novopečeni otac malog Stefana plasirao u polufinale.

U borbi za finale Đoković će se boriti sa boljim iz poslednjeg četvrtfinalnog duela, u kome se sastaju David Ferer i Kei Nišikori.

2024 © - Vesti online