Četvrtak 30.10.2014.
23:01
Vestionline

EL: PAO deklasirao Fener, Dijamantidis pisao istoriju, Kerol pogađao "žmureći"

Sjajan: Dimitris Dijamantidis

Vlasnici Fenerbahčea iz godine u godinu ulažu silne milione ne bi li makar otišli na F4, iako njihov roster zaslužuje veliki respekt i svrstava Turke među glavne favorite za titulu. 


Međutim, tim našeg Željka Obradovića ponovo je razočarao. Od njega je bio bolji Panatinaikos (91:73), koji je poput Crvene zvezde imao čarobno veče. U jednom trenutku prednost je iznosila 30 razlike (70:40)! Veći deo zasluga pripada beku "zelenih" Sloteru koji je za tri poena šutirao 10/7. Obojica Srba u redovima Fenera (Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović) bili su dvocifreni. Bjelica je ubacio 16 poena, a nad njim je načinjeno devet faulova. Bogdanović je u poslednjoj deonici uspeo da se domogne dvocifrene brojke (10 poena), ali ne može se pohvaliti šutem iz igre (4/2 za dva, 7/2 za tri). 

Prekaljeni bek Panate, Dimitris Dijamantidis, postao je prvi košarkaš u istoriji Evrolige, pošto je na meču protiv Fenera "lupio recku" na svoju 1.000 asistenciju!

Žalgiris se pobrninuo za drugo iznenađenje večeri, pošto je u Istanbulu, posle dosta uzbuđenja, slavio protiv Efesa (65:62). Istina, ceo meč su imali prednost od pet do deset poena u proseku, ali su na kraju mogli sve da "uprskaju". Srećom po njih, puleni Dude Ivkovića pronalazili su loša rešenja u odsudnim momentima i to ih je koštalo prvog poraza u Evroligi. Centar Efesa i kapiten "orlova", Nenad Krstić, pružio je sjajnu partiju (22 poena, pet skokova), ali sam nije bio dovoljan da se savladaju nezgodni Litvanci.

Uniks se protiv Sasarija mučio samo u prvih 20 minuta (gubio na poluvremenu 37:35), a onda je "dodao gas" i na kraju rutinski slavio u Kazanju (85:62).

Branilac titule, Makabi, neočekivano lako odneo je dva boda u Tel Aviv, pošto je u glavnom gradu Nemačke, bez mnogo muke slavio protiv Albe (84:69). "Ponos Izraela" predvodio je Brajan Rendl, koji je meč završio sa 25 postignutih poena, uz indeks 34.

Madridski Real odneo je najubedljiviju pobedu, pošto je u svojoj dvorani pobedio debitanta, Nižnji (112:83). I ovaj meč imao je svog "čarobnjaka" - Džejsija Kerola.  Amerikanac je šutirao trojke 9/7, ubacio 32 poena i po svemu sudeći poneće titulu MVP trećeg kola Evrolige, pošto je meč završio indeksom korisnosti - 37!

2024 © - Vesti online