Četvrtak 30.10.2014.
11:37
jutarnji.hr

Kao na filmu: Prokopali podzemni tunel i opelješili 77 sefova

Marljivo kopali tunel dug čak 40 metara!
 

Lopovi su počeli da kopaju u kući u susedstvu banke i prokopali tunel kojim su došli do prostorije sa sefovima.Tamo su ispraznili 77 sefova u kojima su bile stotine hiljada dolara gotova novca, nakita i drugih vrednosti, rekla je policija za agenciju Pres Trust of India (PTI).

Da bi izveli ovo teško krivično delo lopovima nije bila potrebna sofisticirana oprema jer je osiguranje bilo veoma slabo, istakla je policija. Banka je to naravno porekla.

 

"Lopovima je posao bio lak budući da je pod u prostoriji sa sefovima bio od običnog betona. lako su ga probili čeličnim alatom", rekao je Arun Nehra, PR policije.

Banka je izjavila da je pod sagrađen po važećim propisima koje nalaže središnja banka, što znači da mora biti debeo dvadesetak centimetara.

Provalnici su možda dobili ideju iz bolivudskog filmskog hita "Dhoom" u kojemu grupa  motociklista smišlja plan za pljačku bankovnih sefova.

U stvarnom životu, ova drska krađa podseća na provalu veka, koju su 1976. u Nici izveli Albert Spagiari i njegovi ortaci prokopavši tunel do sefova banke Sosijete Ženeral.

2024 © - Vesti online