Četvrtak 30.10.2014.
08:00
Beta

Evropa za poneti

Aplikacija sadrži i odeljak o konkursima za studijske projekte, stipendije i seminare

"Cilj je da se na najbolji način predstavi proces evropskih integracija i šta donosi članstvo u EU", rekla je predstavnica Beogradske otvorene škole (BOŠ), Danijela Božović na štandu Delegacije EU u Srbiji.

  Pomoćnica direktorka Kancelarije za evropske integracije Ivana Đurić je rekla da je aplikacija za mobilne telefone "Evropa za poneti" besplatna i da ju je pripremila Beogradska otvorena skola, uz podršku Kancelarije za evropske integracije.  

Danijela Božović je rekla da aplikacija, pored toga što mladima treba da približi EU i proces integracija, sadrži i informacije o obrazovanju, volontiranju i radu EU, o programima Unije i putovanjima. Aplikacija upućuje na sajtove i kontaktne tačke za dalje informisanje, među kojima i na portale mreže evropskih akademskih institucija.  
Korisnici će moći i da postavljaju pitanja putem elektronske pošte, a odgovori na najčešća pitanja biće dodati u aplikaciju. Aplikacija je načinjena na osnovu upitnika i ankete fokus grupa o tome šta mladi žele da znaju o EU.  

Putem aplikacije građani će moći i da dođu do vesti iz EU i pregovorima Srbije i EU, uz mogućnost odabira kategorija vesti koje žele da dobijaju vesti.   Kancelarija za evropske integracije je danas predstavila i nova izdanja publikacija "Kako, zašto, da li, kada... EU?" sa odgovorima na najčešća pitanja građana, i "Bukvar evropskih integracija" sa pojmovima o EU i integracijama.  

Aplikacija "Evropa za poneti" može da se preuzme sa linka: ps://play.google.com/store/apps/details?id=rs.bos.evropazaponeti&hl=en

2020 © - Vesti online