Sreda 29.10.2014.
11:58
Blic

Majka bila prezauzeta seksom dok joj je dete umiralo od gladi

Zaključavali dete u sobu dok su uživali u hrani i seksu (Foto: Ilustracija)
 

Ona je rekla policiji da je bila zaokupljena svojim partnerom i da joj je on bio važniji od deteta, koje je od smrti delilo samo dva dana u trenutku kada je nađeno.

“Zabrljala sam. Znam da nije trebalo da dajem prednost dečku u odnosu na sina. Nisam bila bliska sa svojim detetom koliko je trebalo, bila sam prezauzeta seksom”, izjavila je ona.

Dok joj je dete bilo zaključano u svojoj sobi i umiralo od gladi, ona je na Fejsbuku postovala slike jela koje je pripremila. Mališanu je ispod vrata ubacivala hranu u prostoriju punu prljavih pelena.

O užasnim uslovima u kojima je dete boravilo policija je saznala sasvim slučajno, kada se majka posvađala s dečkom i pozvala policiju zato što ju je napao.

Prema rečima lekara, dete je dehidriralo deset odsto, a od kritičnih 15 odsto dostigao bi samo dva dana kasnije.

Otac (28) i majka (24) su priznali krivicu za ugrožavanje života svog sina i tužilaštvo je zatražilo dugu zatvorsku kaznu. Presuda će biti izrečena u decembru.


Dete, koje je sada povereno hraniteljskoj porodici, i dalje sakriva hranu u džepovima, ne podnosi zatvorena vrata i ne ume da koristi toalet.

Otkako je pre godinu dana oduzet roditeljima, izvađeno mu je nekoliko pokvarenih zuba, a sposobnost govora mu je ograničena. Nije u stanju da kontroliše svoje ponašanje i ponekad se udara po glavi i lupa glavom o zid.


Otac je prilikom saslušanja u policiji rekao da je dečak bio zaključan u sobi 12 dana i da su mu hranu doturali ispod vrata.

“U stvari, hranili smo ga skoro svaki dan tako što smo mu ubacivali tanjire ispod vrata i, koliko smo mogli da čujemo, bio je zadovoljan”, izjavio je on.

2024 © - Vesti online