Sreda 29.10.2014.
11:05
Vestionline

NBA: Sparsima triler, sjajni Dejvis

Presudio Dalasu: Toni Parker

U "AT&T Centru" odigran je triler meč između Sparsa i Dalasa. Prvo je legendarni Nemac, Dirk Novicki, doneo minimalno vođstvo Mavsima na oko minut i po do kraja, da bi Toni Parker u sledećem napadu "pocepao mrežicu" van linije 7.24 metara za, ispostavilo se konačnih 101:100.

Priliku da donese trijumf gostima imao je Čendler Parsons, ali je on promašio šut u poslednjoj sekundi na opšte oduševljenje svih 18.000 prisutnih u dvorani.

Francuz je meč završio sa 23 poena (4/4 za tri), uz po tri asistencije i skoka, a na sjajan način ispratio ga je Manu Đinobili upisavši 20 poena i šest produktivnih dodavanja. Na drugoj strani, Monta Elis je bio najefikasniji sa 26 poena, Novicki je dodao 18, a poen manje Haris.

Uprkos povratku Kobija Brajanta, Lejkersi nisu imali šta da traže protiv Hjustona (108:90). "Rakete" je predvodio Džejms Harden sa 32 poena, a meč je ostao u senci teške povrede rukija Džulijusa Rendla.

Malo je nedostajalo da Entoni Dejvis sezonu u najjačoj ligi na svetu započne tripl-dabl učinkom. On je za 36 mijnuta provedenih na terenu ubacio 26 poena, a na to je dodao i 17 skokova i čak devet blokada! "Pelikani" su na kraju trijmfovali protiv Orlanda (101:84), a treba napomenuti fantastičnu partiju crnogorskog internacionalca Nikole Vučevića, koji je novim "monstruoznim" dabl-dabl učinkom (15 poena, 23 skoka) već počeo da pravda svaki uloženi dolar iz ugovora koji je potpisao pre nekoliko dana.

2024 © - Vesti online