Četvrtak 30.10.2014.
13:27
S. Ban

Magija vode

 

Jedna od teorija na kojima se bazira pretpostavka da voda poseduje memoriju kaže da molekul vode, pored ulaženja u složene molekularne asocijacije, može da oscilira u devet slobodnih pravaca. To znači da jedan molekul vode može zauzeti 9 ili jednu od 362.880 binarnih informacija. Dakle, jedan te isti molekul vode, koji mi hemijski vidimo kao identičan, može u sebi da nosi potpuno različite informacije.

Neuspeli eksperiment

Naučnici iz Rusije su koristili rotacione magnete i filtere od određenih supstanci, verujući da će na taj način voda zapamtiti kako deluje originalna supstanca. Ovaj eksperiment nije dao rezultate.

Širom sveta postoje brojna svetilišta za koja se tvrdi i veruje da poseduju izvore čudotvorne vode koja se povezuje s brojnim misterioznim isceljenjima. Iako je ovo često izvor i brojnih manipulacija, nije nemoguće da zaista postoje delotvorne i lekovite vode koje u sebi nose, nama nepoznate, informacije koje podstiču isceljenja.


Japanac Masaru Emoto je napravio novi eksperiment. Zamrzavao je vodu u hiljaditom delu sekunde, ali, upućivao joj je lepe ili ružne reči. Oblik kristala koji je nastajao bio je oblika onoga što je vodi rečeno. Voda koja je bila prljava i voda kojoj su se govorile ružne reči dala je nepravilne kristale. Nezgrapni kristali su nastajali ako je puštana hevi metal muzika, a pravilni i lepi ako je svirala muzika Baha, Mocarta ili Šopena. Prelepe kristale je dala voda kojoj je tokom zamrzavanja rečeno "hvala".

2024 © - Vesti online