Utorak 13.04.2010.
08:55 >> 10:45h
Tanjug

Vuk Jeremić zahvalio Jamajci na podršci

"Srbija može da računa na nastavak podrške Jamajke u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta", izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, napominjući u Kingstonu da je to posebno značajno uoči presudne faze njenih diplomatskih i pravnih napora da se izbori za nove pregovore o Kosovu.


"Ulazimo u presudnu fazu naših diplomatiskih i pravnih napora da se izborimo za nove pregovore o Kosovu", naglasio je Jeremić posle razgovora sa zvaničnicima Jamajke.


Jeremić je naglasio da Jamajka započinje predsedavanje Karikomom, asocijacijom 15 država karipskog područja, od kojih je samo jedna priznala Kosovo.


"U razgovoru sa zvaničnicima Jamajke izrazio sam zahvalnost na poštovanju suvereniteta i terotrijalnog integriteta Srbije i osnovnih principa međunarodnog prava", rekao je Jeremić.


Jedna od tema razgovora, dodao je Jeremić, bilo je i unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede i turizma. On je sa zvaničnicima Jamajke razgovarao i o jubilarnoj konferenciji Pokreta nesvrstanih, koja bi, prema predlogu Srbije, trebalo 2011. godine da se održi u Beogradu.

Jeremić je razgovarao i sa ministrom turizma Jamajke Edmundom Bartletom, predsednikom Predstavničkog doma Palamenta Jamajke Delrojem Čakom, kao i sa počasnim konzulom Srbije na Jamajci Džonom Isom.

Vuk Jeremić od 11. do 13. aprila boravi u zvaničnoj poseti Jamajci.

2024 © - Vesti online