Utorak 28.10.2014.
12:24
Beta

"Od 1. januara vas više nećemo krasti" (?!)

Roditelji su bili prinuđeni da plaćaju 10.000 dinara za boravak deteta u vrtiću u Beogradu, iako je zakonski propisana cena 5.000!? (Foto: Ilustracija)
 

"Osuđujemo skandalozno ponašanje gradske vlasti u Beogradu koja je juče, nedvosmisleno, obećala roditeljima da će od 1. januara prestati da ih krade. To vređa inteligenciju svakog čoveka i ponižava roditelje čija deca idu u predškolsku ustanovu u  glavnom gradu", navodi se u saopštenju.

Dodali su da su roditelji surovo prevareni i obmanuti, jer su bili prinuđeni da plaćaju 10.000 dinara za boravak deteta u vrtiću, iako je zakonski propisana cena 5.000.

"Ova bezočna reakcija gradske vlasti da će roditelji, praktično biti potkradani do 1.januara sledeće godine, zaslužuje najoštrije sankcije", istakli su iz "Bebca".

Taj roditeljski portal osudio je i ponašanje resornog ministra prosvete Srđana Verbića, jer je posavetovao građane da pravdu traže na sudu, umesto da se borio za prava roditelja i poštovanje zakona.

"Zahtevamo od ministra prosvete da radi svoj posao i insistira na tome da se zakon poštuje sada i odmah, a ne da se njegova primena prolongira", istakli su u saopštenju.

Oni su pozvali Verbića da javno kaže ko će snositi odgovornost što se zakon nije poštovao i da li će roditelji biti obeštećeni. Zatražili su i da se pod hitno objavi spisak svih gradova i opština u Srbiji u kojima gradska vlast "bahato zloupotrebljava roditelje", naplaćjući im vrtiće po dvostruko višim cenama od dozvoljene.

U "Bebcu" su podsetili da, prema važećim zakonima, roditelji mogu da plaćaju samo 20 odsto od ekonomske cene za boravak deteta u predškolskoj ustanovi.

2024 © - Vesti online