Utorak 28.10.2014.
12:10
Blic

Stefanović: Vratite pare Demokratske stranke

Borko Stefanović pokreće nova previranja u stranci?
 

"Tražimo pokretanje postupaka protiv svih odgovornih pojedinaca u Tadićevoj stranci, ali i u samoj DS, za ogromna dugovanja zbog kojih stranka ne funkcioniševeć nekoliko godina, radi povraćaja sredstava", navodi se u pismu grupe demokrata.

Radi se o funkcionerima DS koji su uzimali kredite za izbornu kampanju DS 2012. godine, a više nisu u stranci. U pismu piše i da bi hitno trebalo rešiti probleme blokade računa kako bi lokalni odbori DS nesmetano mogli da rade, a traži se i da Glavni odbor ukine obavezu plaćanja članarine, koja je uslov za glasanje na stranačkim izborima.

Stefanović i još petoro funkcionera DS traže da Pajtić odlučivanje "vrati u Predsedništvo DS, uz konsultacije s izabranim potpredsednicima", da "prestane sa razračunavanjem s onima koji nisu glasali za njega". Traže i hitnu smenu funkcionera DS Branimira Kuzmanovića i Radoslava Milojičića zbog učešća na skupu u Mladenovcu protiv azilanata.

Borislav Stefanović rekao je za "Blic" da su ovo teme za "razgovor unutar stranke".


"Vrhu stranke je poznato da ovi zahtevi postoje i šta u vezi s njima treba raditi. Verujem da će se izaći u susret zahtevima članstva i da će biti sluha za raspravu i razgovor", rekao je Stefanović.

S druge strane, Bojan Pajtić kaže da ne može da komentariše nešto (pismo) što još nije primio.

"Ne znam ni da li će stići, ni ko stoji iza toga. Čak i da pismo stigne, u javnosti neću komentarisati unutarstranačke zahteve", bio je kratak Pajtić.


Pored Stefanovića, inicijatori pisma su i Vesna Martinović, Ivan Jovanović, Jovan Marković, Dušan Milisavljević i Gorica Mojović.

2024 © - Vesti online