Utorak 28.10.2014.
11:33
Beta

"Branitelj" se zapalio pred ministarstvom

Hrvatu izgorelo 40 odsto tela
 

Tom prilikom lakše je povređena još jedna osoba koja je među prvima priskočila u pomoć muškarcu. U bolnici su novinarima rekli da muškracu sledi dugotrajno lečenje s obzirom da mu je opečeno 40 odsto tela.

Predsednik Udruženja stopostotnih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški izjavio je da je 50-godišnjak, koji se zapalio, takođe hrvatski veteran. Navodno nije bio učesnik protesta.

Prošle nedelje je na protestu branitelja ispred zgrade resornog ministarstva umrla 60-godišnja učesnica skupa, 100-postotni ratni vojni invalid i bivša pripadnica Hrvatske vojske.

Članovi Udruženja stopostotonih hrvatskih ratnih vojnih invalida protestuju od prošlog ponedeljka ispred zgrade Ministarstva branitelja tražeći smenu ministra Predraga Matića, njegove zamenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića. Smatraju da ne čine ništa da zaštite njihova prava.

Ministar Predrag Matić izjavio je da se prava hrvatskih veterana neće smanjivati i da ne namerava da podnese ostavku. On je rekao da protest vidi kao predizbornu manipulaciju. I premijer Zoran Milanović nekoliko puta je ponovio da se prava veterana neće smanjivati.

2024 © - Vesti online