Ponedeljak 12.04.2010.
22:18
Tanjug

Policija ponovo zaustavila Zilkića?!

Velikodostojnici i vernici islamske zajednice povređeni ovakvim postupkom MUP-a
 

Kako se navodi u saopštenju automobil je zaustavljen na magistralnom putu Ribarici-Mehov krš, u mestu Durdevica danas oko 14.30. Rijaset Islamske zajednice Srbije navodi da je "bez ikakvog objašnjenja izvršen pretres i premetačina službenog vozila Islamske zajednice".

Nosiću pištolj bez dozvole

 

Avgusta prošle godine interventna policija zaustavila je Ziklićevo vozilo i prilikom pretresa pronašla dva pištolja.
Reis-ul-ulema Adem Zilkić tada je izjavio da oružje nosi zbog lične sigurnosti iako nema dozvolu za njihovo nošenje. On je tada rekao da će i dalje nositi naoružanje, iako je svestan da je to krivično delo. Kao razlog za to on je naveo da je bio izložen brojnim pretnjama putem telefona, SMS poruka upućenim njegovoj porodici i njemu.

 

“Jedini sam verski poglavar koji nema obezbeđenje, niti službeni pasoš”.

"Iako je službeniku policije predočeno da se radi o vrhovnom poglavaru muslimana Srbije on je nastavio da vrši pretres po vozilu. Nakon uvida u ispravnost saobraćajnih i ličnih dokumenata i pretresa vozila, patrola policije nije pronašla ništa sumnjivo", saopštava Rijaset Islamske zajednice Srbije.

Ocenjuje se i da je policija ovakvim postupkom "izazvala neprijatnost kod velikodostojnika islamske zajednice, a kod muslimanskih vernika nepoverenje u rad pripadnika MUP-a".

Rijaset Islamske zajednice Srbije podseća da ovo nije prvi put da policija, bez ikakvog razloga i objašnjenja, zaustavlja i pretresa vozilo njihovog vrhovnog poglavara.

"Bez potrebe da se mešamo u posao državnih organa, niti želje da sebe stavljamo iznad zakona sa pravom se pitamo kakvu bi reakciju izazvalo da se policija ovako ophodi, čak ne prema vrhovnom poglavaru, nego službeniku druge crkve ili verske zajednice u Srbiji", zaključuje se u saopštenju Islamske zajednice Srbije.

2024 © - Vesti online