Ponedeljak 12.04.2010.
22:09
Tanjug

Srbija i Hrvatska spreme za pozitivan politički iskorak

Dve zemlje spremne za politički iskorak: Gordan Jandronković
 

Susretima predsednika Tadića i Josipović u Opatiji i Briselu napravljen je značajan politički napredak, i pored prisutnog neslaganja oko Kosova, i pokazalo se da su "obe strane spremne za pozitivan politički iskorak, što je pozitivno ođeknulo u Evropskoj uniji i šire", rekao je Jandroković.


On je u intervjuu "Hrvatskoj riječi", glasilu hrvatske nacionalne manjine u Srbiji koji izlazi u Subotici, kazao da je "činjenica da politički odnosi (između Hrvatske i Srbije) već neko vreme nisu na očekivanom, evropskom nivou, koji priželjkujemo".


"Uočljivo je kako su politički odnosi između Hrvatske i Srbije nakon (hrvatskog) priznanja Kosova stagnirali. Međutim, jasno je da se celo to vreme, kontinuiranim napretkom, odvija vrlo dobra saradnja u području turizma, kulture, privrede, među telima državne uprave, posebno saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala", rekao je šef hrvatske diplomatije.


"Nedavna poseta grupe prijateljstva s Hrvatskom Skupštine Srbije, koje su primili najviši funkcioneri Hrvatske, svedočanstvo je poboljšanja i parlamentarne saradnje, ali i naše spremnosti za pozitivnim političkim iskorakom. U to ne treba ni najmanje sumnjati", rekao je Jandroković.

2024 © - Vesti online