Sreda 29.10.2014.
13:40
S. Ban

Horoskop "država": Klimave noge Evropske unije

Ideja nastanka EU je zvanično začeta 9. maja 1950. godine. Horoskop tog dana govori upravo o dobroj ideji koja podrazumeva nešto sasvim novo. Svi kasniji horoskopi, razne faze razrade te ideje i konačno sporazumi i stupanja na snagu, ne liče na ovaj prvi. Situacija u kojoj se danas nalazi EU ne odgovara prvobitnom horoskopu pa tu kartu možemo odbaciti.

Dan zvaničnog potpisivanja ugovora je 7. februara 1992. godine u Mastrihtu. Moglo bi se reći da je to glavni horoskop novostvorene, astrološki gledano, države. Ipak, ni to nije dovoljno, jer ugovor je stupio na snagu tek 1. novembra 1993. godine, što je dalo, opet, novu mundanu kartu. Dakle, za analizu sudbine Evropske unije potrebno je pratiti i sagledati bar dva horoskopa, a uz to uzeti u obzir i horoskope ključnih ljudi koji su na njenom vrhu.

Velika stradanja

Druga mundana karta, izrađena za trenutak stupanja na snagu ovog sporazuma (1. novembar 1993) još je nepovoljnija. Mesec koji opisuje dušu naroda, nalazi se na opasnoj nekretnici Algol koja uvek predstavlja stradanja i obezglavljivanje nečega. Često je aktivirana u horoskopima koji opisuju velika stradanja i kolektivne nesreće.

Ako uzmemo da je Unija zvanično nastala 7. februara 1992. godine, dobićemo kartu koja ukazuje na sledeće. U trenutku potpisivanja ovog ugovora, Sunce je bilo u znaku Vodolije što predstavlja udruženje i uniju. Uran, vladar Sunca, je u znaku Jarca, zajedno sa Venerom, Neptunom i Marsom. Recipročno, Saturn koji vlada svim tim planetama u Jarcu, našao se u Vodoliji pa je na taj način krug zatvoren.


Aspekt između Urana (preokret, promena) i Venere (novac, moneta) ukazuje na težak opstanak zajedničke valute koja je iz ove unije nastala. Tim pre, što znamo da je turbulencija počela baš kada je tranzitni Pluton koji najavljuje transformaciju i raspadanje nečeg, ušao u znak Jarca, 2009. godine i ostaće tu do 2024. godine. Prisustvo Neptuna i Marsa pogoršava sliku, jer uvek kada je prisutan Neptun znamo da su prisutne zakulisne radnje, zavere i prevare. U dodiru sa ratobornim Marsom, ovakav položaj planeta ukazuje na agresiju, naročito ako se uzme u obzir i položaj Meseca, koji je ključnog dana ušao u znak Ovna. Mesec u ovakvom položaju opisuje da će narod prolaziti krvoprolića i ratove...


Iz svega ovog se može zaključiti da ćemo na mir i blagostanje čekati još dugo, ali i da Evropska unija kao takva mora propasti.

2024 © - Vesti online