Ponedeljak 27.10.2014.
09:12
Blic

Andreju Vučiću ukraden identitet?

Vučić i Vučić: Nema firme, nema ni poreza?
 

Marinković za "Blic" objašnjava da su poreski inspektori u sklopu istrage u malverzacijama u povraćaju PDV-a još 2011. godine otkrili da je na Vučićevo ime osnovana fantomska firma, o čemu, kako kaže, postoji i službena beleška u arhivu Poreske uprave.

Sud određuje da li su dokumeta falsifikat

Gabrijela Petković iz Agencije za privredne registre kaže da to da li je firma registrovana na osnovu falsifikovanih dokumenata može da utvrdi samo sud. APR se, kako kaže, bavi registracijom a ne utvrđivanjem da li je firma fantomska.

Ko je ukrao podatke Andreja Vučića nije poznato, a u falsifikovanim dokumentima preuzeto je njegovo ime i prezime, datum rođenja, a ostali brojevi u JMBG su drugačiji.

Inače, zbog firme "Asomacum" i još osam kompanija krajem juna 2011. godine uhapšena je viša poreska inspektorka Odeljenja za kancelarijsku kontrolu, Snežana J. Prema saopštenju MUP-a ona je od jula 2009. godine do kraja 2010. u dogovoru sa vlasnicima fantomskih firmi izbegla da oduzme pibove i izvrši blokadu računa ovih preduzeća. Na taj način je, kako je saopštio MUP, vlasnicima omogućila povraćaj PDV koji su ostvarili na osnovu simulovanih pravnih poslova.

Od devet firmi zbog kojih je uhapšena Snežana J. četiri su registrovane na istoj adresi kao i firma "Asomacum", koja se vodi na Andreja Vučića.  

Pročitajte još:

* "Podnosim ostavku ako Živković govori istinu"

* Živković dokazao: Izgleda da pada Vlada?

* “Vučić je sa manirom kockara bacio opkladu, sad neka podnese ostavku“

2024 © - Vesti online