Nedelja 26.10.2014.
21:35
mozzartsport.rs

VIDEO: Goreo je "Karaiskaki" – šest minuta slavlja zbog Panatinaikosovog skalpa!

Kostas Mitroglu nije uspeo da savlada čuvara mreže Panatinaikosa
 

Ožiljci sa prethodnog atinskog derbija, u kojem je Panatinaikos kao gost slavio sa 3:0, konačno su zalečeni. Istina, Olimpijakos je ostao dužan ljutom rivalu, ali u derbiju se gol razlika ne računa, a Atina danas slavi – ili mrzi, zavisno od navijačke pripadnosti – Anastasiosa Avlonitisa. Defanzivac Olimpijakosa je, naime, u 57. minutu ušao u igru umesto povređenog Botije, a već u 59. navijačima crveno-belih doneo toliko željeni skalp – 1:0 na Karaiskaki stadionu.

Centrirao je iz slobodnog udarca Alehandro Domingez, a Avlonitis bio na pravom mestu i označio početak euforičnog slavlja zbog kojeg je meč nastavljen tek posle šest minuta. Toliko je bilo potrebno da se atmosfera smiri i stvore uslove za finiš.

On je mogao da dođe i mnogo ranije da je Kostas Mitroglu u u 81. minutu iskoristio penal koji je prethodno sam i iznudio iskusno nadmudrivši Luka Stila. Lopta mu je prvo pobegla, ali je stigao do nje pre golmana Panatinaikosa, odložio je i lukavo dokačio Engleza među stativama gostiju. Međutim, još jednom se pokazalo da je onaj ubitačni instinkt iz prošle jeseni iščezao u Fulamu. Mitroglu nije bio precizan sa penala.

Ali, ono što je Mitroglu promašio nadoknadili su defanzivci koji su u finišu meča odbranili svoj gol. Luka Milivojević je, inače, i večeras bio motor atinskih crveno-belih i svih 90 minuta proveo na terenu.

Navijači Olimipijakosa u subotu su velikim rivalima simbolično organizovali sahranu. Možemo da zamislimo koliko će večeras biti negativne energije među fanovima ova dva kluba.

2024 © - Vesti online