Nedelja 26.10.2014.
12:57
Vestionline

Udario Stefanović na Stefanovića

Borko Stefanović: Obećali ste jedno, radite drugo
 

"Građani su glasali za vas smatrajući da će imati pravičnu distribuciju sredstava, ali to nisu dočekali", rekao je poslanik DS i, reagujući očito na dobacivanje iz poslaničkih klupa dodao "ovi što viču na mene ostavili su razvalinu iza sebe".

"Pokažite da ste bolji od nas, imate šansu, ali vi uporno odbijate da to učinite, rekao je on", navodeći da su objašnjenja koje vlast nudi smanjujući penzije i primanja "cinična".

Šef poslaničke grupe DS je rekao da se penzije smanjuju za oko 680.000 penzionera, plate smanjuju profesorima, lekarima, dok se ne smanjuju ministrima, pa se državnim funkcionerima i povećavaju plate ukidanjem solidarnog poreza.

Govoreći o tome za koga su teške mere, Stefanović (DS) je rekao da je prvi put Narodna banka Srbije zabeležila minus, ali da se guvernerki Jorgovanki Tabaković neće smanjiti plata. Borislav Stefanović je upitao ministra finansija kako je moguće da državni sekretar ima pet puta veću platu od ministra.

Nebojša Stefanović: Vi ste radili, a mi vas hapsimo
 

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da policija temeljno vodi istrage o raznim slučajevima malverzacija. "Neke koje smo uhapsili važili su kao ugledni građani kad su neki drugi bili na vlasti i ne samo to nego su i upravljali državom", rekao je on, odgovorajući prezimenjaku, uz napomenu kako se nada da će se uskoro izreći i pravosnažne presude jer se "očigledno radilo o pljački države i građana".

Mministar Stefanović je rekao da se država danas ozbiljno bori protiv korupcije i kriminala, a da su mnogi tajkuni to postali između 2008. i 2012. godine. Smatra da će Srbija ovakvim merama dočekati bolju ekonomsku situciju i da je država postala prihvatljiv partner i Evropskoj uniji i Rusiji, inače bi, da je postupala kao oni koji su se "neodgovorno zaduživali", bila u "katastrofalnom bankrotu".

2024 © - Vesti online