Petak 24.10.2014.
22:40
Beta

"Smanjenje penzija nezakonito, ljudi na ivici egzistencije"

Penzioneri na ivici egzistencije smatra Udruženje sindikata penzionera

"Udruženje sindikata penzionera Srbije smatra da ovakve mere i postupci nisu u skladu sa pravnim sistemom države, Ustavom i pozitivnim zakonskim propisima, te ovim putem obaveštava javnost i odgovorne da će biti primorano da se za zaštitu svojih prava obrati Ustavnom sudu za ocenu zakonistosti najavljenih mera smanjenja penzija i rasprodaje imovine Fonda PIO", navodi se u saopštenju.

To udruženje je, takođe, najavilo da će zaštitu svojih prava zatražiti i od nadležnih međunarodnih institucija u Strazburu.

"Smatramo da se ne može dozvoliti da bogatstvo i bogataši i ovoga puta budu pošteđeni i da se dalje produbljuju društvene nejednakosti. Ocenjujemo da je to u suprotnosti sa izbornim obećanjima i suprotno programu na osnovu koga su građani na izborima dali poverenje ovoj vlasti, kao i ustavnoj odredbi da je Srbija država socijalne pravde", dodaje se.

To udruženje smatra da je potrebno da se donese sveobuhvatni program mera za pokretanje proizvodnje i povećanje zaposlenosti a da vladine mere štednje samo vode u dalje siromaštvo i pad društvenog proizvoda.

2024 © - Vesti online