Petak 24.10.2014.
20:53
Beta

"Najveći problem biće javna preduzeća"

Neophodno ozbiljno stezanje kaiša: Aleksandar Vučić

"To su ljudi koji su naučili na privilegije i da koriste svoj monopolski položaj, koji im je država dala", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su pojedina javna preduzeća, nakon najave da će plate biti smanjene, već povećala koeficijente za obračun plata, pravdajući to stavom da su oni javna preduzeća i da nisu deo državne uprave.

Premijer je ocenio da je potrebno da se uvede jača disciplina i rekao da može da razume određene žalbe pojedinih socijalnih grupa ali da ne može da prihvati zahteve ugostitelja koji traže da im se ne šalju inspekcije koje proveravaju da li oni izdaju fiskalne račune.

On je rekao da će se od javnih preduzeća u 2015. godini u budžet sliti više od 100 miliona evra više nego u 2014. godini, jer je država i pravila ta preduzeća i ima razloga da očekuje sredstva od njih.

Vučić je ponovio da niko ne može biti izuzet od najavljenog smanjenja plata jer je potrebno da se "stegne kaiš na ozbiljan način".

On je najavio da će sva ministarstva za narednu godinu predložiti i nominalno manji budžet nego ove godine a da će biti smanjene i subvencije za železnice, poljoprivredu, Srbijagas, nabavke robe i usluga.

2024 © - Vesti online