Petak 24.10.2014.
16:06
Beta

Šta je Advokat rekao o kazni UEFA?

Neyadovoljan odlukom> Selektor Srbije Dik Advokat

"Iskreno, donesene odluke smatram vrlo čudnim. Epilog procesa odlučivanja je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno neverovatan - kažnjena je samo jedna strana, a to je Srbija", rekao je Advokat, a preneo sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Evropska fudbalska unija (UEFA) dodelila je pobedu Srbiji sa 3:0 nad Albanijom, ali je "orlovima" oduzela tri boda i naredne dve utakmice moraće da igraju pred praznim tribinama.

"Dodatno otežavajuća okolnost je da ćemo naredne dve utakmice igrati bez podrške naših navijača kod kuće... Verujem u naš tim, učinićemo sve da pobedama ispunimo cilj i izborimo mesto na najvišoj evropskoj sceni", kazao je Advokat.

Srbija sada ima jedan bod, a Advokat je stanje na tabeli Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo nazvao "čudnim" i dodao da su Albanci "prošli veoma dobro".

On je dodao da ne razume zašto je Albanija kažnjena novčano sa 100 hiljada evra.

"Ne razumem zašto su kažnjeni novčano, u čemu je smisao toga? Oni nisu hteli da nastave da igraju utakmicu pod bilo kojim okolnostima, kako te večeri sa ili bez publike, tako i sutradan... Na žalost, stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik Evropskog prvenstva", rekao je Advokat.

Selektor je kazao da na duele Srbije i Albanije treba gledati kao na one između Rusije i Gruzije, koje ne mogu da budu u istoj grupi.

"Iako je UEFA procenila da se utakmice između Srbije i Albanije mogu igrati, uveren sam da se na njih, i pre susreta i sada u trenutku izricanja kazni, mora gledati kao na slučaj Rusije i Gruzije, koje nisu mogle da budu zajedno svrstane u grupi...", naveo je Advokat.

FSS je saopštio da će se žaliti na odluke UEFA.

2024 © - Vesti online