Subota 25.10.2014.
08:00
Net hr

Ovo nemojte jesti za doručak u hotelu

Mnogi od nas ne mogu da se zaustave kada doručkuju u hotelu
 

Loše: Palačinke
Ako biste pojeli samo jednu, to još i ne bi bilo toliko loše, ali ko je ikada pojeo samo jednu palačinku? Uz to, najčešće ih mažemo različitim namazima ili pekmezima, pa se kalorije i šećer samo slažu. Takođe, u hotelima obično nemate na raspolaganju neke zdrave vrste sirupa, pa ćete navaliti na slatko i povećati šansu za oboljenje od dijabetesa tipa 2.

Bolje: Zobene pahuljice
Ako želite ugljene hidrate, navalite na zob. Zobene pahuljice će vas više zasititi nego bilo koje pahuljice, i to čak i ako konzumirate jednak broj kalorija. Pojačajte osećaj sitosti tako što ćete dodati mleko, a na vrh dodajte malo cimeta, kako bi regulisali nivo šećera u krvi.

Loše: Slatki hlebčići
Naravno, oni deluju jako nevino, ali ako sadrže voće u sebi mogu sadržati do 500 kalorija po parčetu, pogotovo ako dolaze iz fast-food pekare unutar hotela. Bolje bi vam bilo da jednostavno pojedete čokoladni kolač.

Bolje: Tost ili ražani hleb
Ako gledate s čime bi namazali ovu ukusne vrste hleba, potražite maslac. Hleb će vam pružiti potrebnu količinu ugljenih hidrata dok će vam maslac osigurati masti koje će vas zasititi.

2024 © - Vesti online