Četvrtak 23.10.2014.
12:54
Srna

“Ne zanima me stav Zapada o Krimu“

Nebitan stav Zapada o bilo kom unutrašnjem pitanju Rusije: Sergej Lavrov
 

"Nisam zainteresovan za stav Zapada o Krimu i isto tako nisam zainteresovan za njihovo mišljenjo o bilo kom drugom pitanju iz domena unutrašnjih poslova Ruske Federacije", istakao je Lavrov na marginama međunarodnog debatnog foruma Valdaj.

Lavrov je odgovorio na pitanje da li će Zapad nastaviti da insistira da Rusija vrati Krimsko poluostrvo Ukrajini, javlja RIA "Novosti".

Govoreći o pitanju Ukrajine, šef ruske diplomatije je rekao da sve strane treba da se fokusiraju na primjenu mirovnog plana umjesto što navode "beskorisna" predviđanja o tome kada će kriza biti okončana.

"Mislim da su diskusije o tome kada će biti okončana kriza u Ukrajini beskorisne, a ono što je istinski važno je koncentrisati sa na ono što je urađeno, odnosno sporazum iz Minska", rekao je Lavrov.

On je dodao da primena sporazuma iz Minska ne ide glatko, te da se i dalje nastavlja razmena vatre.

"Nažalost, kijevska vlada nastavlja da koristi teško naoružanje i uništava ekonomsku i socijalnu infrastrukturu na jugoistoku Ukrajine", rekao je on.

On je dodao da je sada veoma važno ne dozvoliti da propadne sporazum o tampon zoni, jer će on omogućiti uspostavljanje održivog prekida vatre.

2024 © - Vesti online