Sreda 22.10.2014.
18:41
Srna

"Ekstremi" se spremaju za četnike u Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara još ne zna da li će biti šetnje četnika
 

"Ne očekujemo nikakav dolazak i apelujemo da se građani Novog Pazara ne samoorganizuju, jer je Novi Pazar grad suživota i tolerancije Bošnjaka i Srba i nama nikakvi ekstremisti ne trebaju", rekao je Mahmutović.

On je dodao da ne očekuje da će do tog skupa doći i da je od Policijske uprave u Novom Pazaru zahtevao da obezbedi mir i stabilnost u gradu.

Četnički pokret je ranije najavio da će u četvrtak, povodom 23. oktobra Dana oslobođenja Novog Pazara od Turaka 1912. godine, održati parastos izginulima koji su dali život za oslobođenje Srbije od turskog ropstva, a zatim organizovati "Šetnju oslobođenja" do opštine Novi Pazar gde će predati inicijativu za postavljanje spomenika generalu Mihailu Živkoviću u gradskom parku.

Navijačka grupa "Ekstremi" iz Novog Pazara ranije danas pozvala je "sve sposobne Bošnjake i muslimane od 15 do 45 godina da se okupe u centru grada kako bi sprečili ovaj skup u Novom Pazaru.

Ovaj poziv "Ekstrema" usledio je pošto su krajem septembra pripadnici Četničkog pokreta najavili da će 23. oktobra u Petrovoj crkvi u Novom Pazaru prisustvovati parastosu izginulim Srbima. Najava četnika usledila je pošto su Pazarom u septembru ove godine prošetali uniformisani sledbenici muftije Zukorlića.

2024 © - Vesti online