Sreda 22.10.2014.
18:11
021.rs

Protestovao jer mu je očuh oteo sestru

Foto: Ilustracija

Aleksić koji je stajao sa trasparentom, dok mu je podršku davala sestra od tetke, ispričao je da je očuh sestru oteo tokom vikenda kada je po odobrenju suda imao pravo da vidi devojčicu. Kaže da je njegova majka Danijela Aleksić bila u vanbračnoj zajednici sa Zoranom i da su se iz Crne Gore preselili u Inđiju, a potom i Novi Sad kod rođaka pre više od dve godine jer nije više mogla da bude u toj vezi.

"Majka je pokrenula sudski postupak za starateljstvo, a sud u Inđiji i socijalni radnici su odredili da je ona privremeni staratelj do okončana postupka. Očuh je prethodna tri meseca imao pravo jednom mesečno da dođe i vidi sestricu. Sada je prvi put imao dozvolu da je odvede, kako je najavio kod svoje sestre u Smederevsku Palanku. Međutim, u nedelju uveče se nije pojavio i kada smo ga zvali rekao je da je u Beogradu i da Brankicu neće vratiti. Posle smo čuli da je već u Baru, gde ima kuću, a mobilni telefon mu je od tada isključen", ispričao je Branislav za sajt 021.rs.

On dodaje da poslednja tri dana njegova majka ide od kancelarije do kancelarije u policiji i centru za socijalni rad, ide i u sud, ali nikavog pomaka nema i ništa se ne preduzima da se devojčica vrati u Srbiju.

"On je Brankicu preveo preko granice bez ikakvih dokumenta, ona nema pasoš. Policija je obaveštena da je oteto trogodišnje dete, dete koje nikad nije provelo dan bez prisustva majke. Predmet šetaju od lokalne policijske stanice do uprave i nazad, svi se ograđuju od nadležnosti", kaže mladi Aleksić.

Prema njegovim rečima, na protest na trgu se odlučio da bi skrenuo pažnju na to što niko od državnih organa neće da im pomogne. Rekao je da će i u četvrtak doći u 12 časova na Trg slobode ako se ništa ne bude dogodilo, ali da će sa njim biti njegovi školski drugovi i prijatelji. Tada će napraviti veći protest "jer moraju nekako da obaveste javnost šta se dešava".

2024 © - Vesti online