Četvrtak 23.10.2014.
05:37
B. Đokić - Vesti

Turci mobilisali srpske bezbednjake

 
Navijači Bešiktaša: Utakmica je bezbednosno označena kao visoko rizična
 

- Očekuje se dolazak turskih navijača i postoji mogućnost incidenata. Više ništa ne smemo da prepuštamo slučaju. Pod uzbunom su i policija i BIA i vojne službe bezbednosti. Mere opreza su podignute na najviši nivo - saznaju "Vesti" u vrhu bezbednosnih službi.

Zakazali redari i policija

Da li je za skandal na utakmici Srbija-Albanija odgovorna policija ili Fudbalski savez Srbije pitanje je koje je izazvalo oštru polemiku šefa poslaničkog kluba SNS-a u Skupštini Srbije Zorana Babića i komesara za bezbednost FSS, generala Milivoja Mirkova. Babić je ocenio da je FSS krivac, jer je na utakmici angažovao redare penzionere, a Mirkov tvrdi da je obezbeđenje utakmice pripremano u saradnji s MUP-om.

Kao dokaz da postoji opasnost da turski navijači nešto urade, naš izvor navodi upravo ono što se dešavalo posle utakmice, kada je dron sa zastavom Velike Albanije izazvao nemire i prekid utakmice.


- Odmah po prekidu meča krenuo je sajber napad. Ono što nije poznato, jeste da je osim portala srpskih medija, na meti napada bio i sajt Ministarstva odbrane Srbije. Preko IP adresa utvrđeno je da napadi dolaze sa Kosova, Albanije i najvećim delom iz Turske. Naime, turski hakeri uvek pomažu albanske hakere u napadima na srpske sajtove, pošto Albanci i nisu previše vešti u tome - dodaje izvor "Vesti".

 

2024 © - Vesti online