Sreda 22.10.2014.
11:54
Beta

Uhapšena urednica Pinka BiH (i ne samo ona)

Kako je jutros saopštilo Tužilaštvo BiH, akcija kodnog naziva "Gibraltar" sprovodi se na 17 lokacija, a akcija je usmerena na devet osoba.

Nije "pala" samo glavna i odgovorna urednica i direktorka marketinga Pink BH televizije Lajla Torlak (Foto: Ilustracija)
 

Radi se o osobama osumnjičenim za organizovani kriminal, odnosno za zloupotrebu položaja ili ovlašćenja, sklapanje štetnih ugovora, utaje poreza, pranje novca i nezakonite transakcije u višemilionskim iznosima.

U toku je hapšenje Nevena Kulenovića, direktora marketinške agencije S.V.R.S.A, Belme i Sanjina Kulenovića, glavne i odgovorne urednice i direktorke marketinga Pink BH televizije Lajle Torlak, Darka Aleksića, direktora Mreže Plus, Ejuba Kučuka, direktora marketinške agencije Mita, i Senada Zaimovića, direktora agencije Fabrika.

U toku je i akcija hapšenja visokih zvaničnika telekom kompanija Eronet, među kojima su Stipe Prlić i Zoran Bakula.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da je u ovom predmetu ostvarilo međunarodnu saradnju s policijom i pravosuđem drugih zemalja, prvenstveno Slovenije i Hrvatske, na otkrivanju i dokumentovanju počinjenih krivičnih dela.

Mediji u BiH tu akciju nazivaju "bosanska afera Fimi medija". Sarajevska Slobodna Bosna navodi da je otkrivena "marketinško-mafijaška hobotnica koja je poslovala preko of-šor kompanija na Gibraltaru".

2024 © - Vesti online