Utorak 21.10.2014.
08:54
D. N. Petrović - Vesti

"Četnici neće marširati"


Poziv na nove nemire: Navijači Novog Pazara
 

Četnici iz Ukrajine su na Fejsbuk profilu, za koji se ne zna da li je autentičan, svoj dolazak u Novi Pazar najavili odmah posle marširanja uniformisanih mladića Islamske zajednice po Novom Pazaru i odavanja pošte saradniku Nemaca Aćif-efendiji.

Protiv i Srbi

Eventualnom dolasku četnika protive se i novopazarski Srbi. Predsednik Udruženja Ras dr Dobrosav Nikodinović ističe da su četnici nepotrebni u ovom kraju, da bi njihov dolazak pogoršao međunacionalne odnose i da o svojim žiteljima treba da brine država.

- Četnici nikada nisu šetali Novim Pazarom, pa neće ni sada. U ovaj grad nisu uspeli da uđu ni Vuk Drašković, ni Željko Ražnjatović Arkan, neće ni četnici - poručio je posredstvom Sandžak-televizije prof. Admir Muratović, saradnik muftije Zukorlića.


Na utakmici Novi Pazar - Spartak, navijači su sve vreme skandirali: "Neće šetati", a u jednom trenutku razvili su i transparent kojim sugrađane pozivaju da se 23. oktobra okupe u centru grada i budu spremni da spreče "četničku šetnju".


Prema nezvaničnim informacijama, Bratislav Živković i njegovi četnici još su u Ukrajini i ne nameravaju da dolaze u Srbiju gde bi mogli biti i uhapšeni.

2024 © - Vesti online