Utorak 21.10.2014.
08:00
sml rs

Smanjite bubuljicu - odmah!

Nikako nemojte da cedite bubuljicu
 

Odmah nanesite tretman za bubuljice sa 2 odsto salicilne kiseline na problematično mesto, i treba to svakako da uradite, ali je potrebno bar nedelju dana da to reši problem.

Na sreću, postoje i neka rešenja koja deluju mnogo brže.

Jedno od njih je krema sa hidrokortizonom koju možete kupiti u apoteci. Nanesite je na bubuljicu direktno, jer kako kažu dermatolozi, steroidi koji se nalaze u tim kremama se koriste za tretmane bubuljica u salonima. Što više nanesete i što duže sačekate, to će krema imati bolje dejstvo. Preporuka je da sačekate 15 minuta i isperete proizvod.

Kapi za oči možda zvuče sumanuto ali na isti način na koji umanjuju crvenilo u očima, učiniće to i vašoj bubuljici (ali neće je smanjiti doduše).

Maska od gline je odlično rešenje takođe, jer pored toga što čisti kožu, ako je nanesete u većoj količini na bubuljicu, dehidriraće je i ubrzati njen nestanak.

I naravno, najvažnija stvar - nemojte da iscedite bubuljicu koliko god to primamljivo bilo! Oštećenje kože koje nastaje oko bubuljice u tom trenutku može samo da pogorša situaciju i učini da ona dodatno bukne. Ako baš morate, nežno pritisnite štapićem za uši tkivo koje okružuje bubuljicu, jer će vas to sprečiti da je previše pritisnete.

2024 © - Vesti online