Utorak 21.10.2014.
08:00
Žena Blic

Evo zašto vam ujutru treba voda sa limunom

Sve to samo ako ujutru popijete limun? Vredi probati
 

POMAŽE VARENJE

Ne samo što topla voda stimuliše sistem za varenje, već limun stimuliše i čisti jetru. Takođe, limun pomaže želudačnoj kiselini da bolje svari hranu.

PODIŽE IMUNITET

Citrusno voće, u šta spada i limun, bogato je vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u borbi sa prehladom, a askorbinska kiselina pomaže bolju apsorpciju gvožđa koje igra važnu ulogu u jačanju imuniteta.

ALKALIZUJE ORGANIZAM

 Ako vam je telo u hroničnom pH disbalansu, imate više šansi da se razbolite. Iako je limun kiseo, on se u telu pretvara u bazu i alkalizuje ga, a time ćete brzo i lako izbalansirati pH svog organizma, pogotovo ako vam je ishrana bogata mesom i mlečnim proizvodima.

DETOKSIKUJE ORGANIZAM

Limunada je prirodni dijuretik, što znači da pomaže telu da izbaci tečnosti i toksine. Citrusna kiselina takođe povećava broj enzima koji stimulišu jetru.

DAJE ENERGIJU

Mnogi tvrde kako ih topla voda sa limunom, posle par dana redovnog konzumiranja, bolje razbudi od kafe. Kombinacija vode i limuna pomaže u hidrataciji i oksigenaciji krvi, zbog čega se potom osećate fantastično.

ODRŽAVA KOŽU LEPOM

Usled hronične dehidracije, koža može da izgleda umorno i sivo. Vitamin C igra glavnu ulogu u održavanju zdrave kože, a antioksidansi se bore sa starenjem.

2024 © - Vesti online