Ponedeljak 20.10.2014.
08:50
D. N. Petrović - Vesti

Suljo, odrekni se Adema Zilkića!

Muftija sandžački Muamer Zukorlić

Ovo je preksinoć u Novom Pazaru, prvi put gostujući na "suparničkoj" Regionalnoj televiziji rekao muftija sandžački Muamer Zukorlić.

Naglasio je da je prilikom nedavnog susreta sa Ugljaninom osetio određenu dozu kajanja i želju za odustajanje od tog koncepta.


- Šta su razlozi tog kajanja ili odustajanja neću da ulazim, ali očito je da se Ugljaninova politička grupacija suočila sa celokupnim besmislom i negativnim posledicama, čak i političkim. Sada možemo praviti jedinstvo tako što ćemo eliminisati i vratiti se na jedinstvenu Islamsku zajednicu - istakao je Zukorlić i poručio da od Ugljanina očekuje da se bar deklarativno odrekne Zilkića.


- Ugljanin je rekao da to ne može tako brzo. Rekao sam mu: "Okej, ako ne možete brzo, kada budete mogli javite se, to je bio naš odgovor Ugljaninu na sve priče o jedinstvu Islamske zajednice i saradnji" - objasnio je Zukorlić.


Zukorlić je odbacio tvrdnju Ugljanina da je "Islamska zajednica jedinstvena, a da su se hodže posvađale zbog blagajne".


- Nisu se hodže posvađale zbog blagajne, već zato što je jedna politika htela da ima svoju islamsku zajednicu. Zato bih preporučio Ugljaninu da se, ako želi jedinstvo i normalizaciju odnosa, pripazi takvih izjava - ponovio je Zukorlić.

2024 © - Vesti online