Ponedeljak 12.04.2010.
13:28
Vestionline

Vatikan: Bitlsi, sve vam je oprošteno

Kako prenosi londonski "Telegraf", list "Oservatore romano" objavio na naslovnoj strani hvalospev Bitlsima. Ne samo da im, uz blagoslov pape Benedikta XVI, oprašta brojne moralne prestupe već ih naziva "neprocenljivim draguljem".

Jedna od najpopularnijih muzičkih grupa svih vremena: Bitlsi
 


''Istina je da su se drogirali, da su živeli bahato i da su čak kroz svoje pesme proturali satanističke poruke. Premda Džon, Pol, Džordž i Ringo nisu bili najbolji uzor tadašnjoj omladini, svakako nisu bili ni najgori rokeri svoje generacije'', piše zvanično glasilo Vatikana.


"Njihove prelepe melodije promenile su muziku i nastavljaju da nam pružaju zadovoljstvo", ističe "Oservatore romano", pitajući se "kakva bi pop muzika danas bila bez Bitlsa?".


Ove pohvale, navodi Telegraf, iznenadiće mnoge katolike, imajući u vidu da su članovi Bitlsa javno kritikovali sve vidove organizovane religije.


Lenon je svojevremeno razbesneo mnoge hrišćane, pre svega u SAD, izjavom da su Bitlsi popularniji od Isusa i da ne zna ko će prvi da nestane - rokenrol ili hrišćanstvo. Pol Makartni i Džordž Harison kršteni su u katoličkoj crkvi, ali nisu bili vernici, dok je Ringo Star tek nedavno, po sopstvenom priznanju, našao Boga.

2024 © - Vesti online