Subota 18.10.2014.
15:48
Beta

Vojvodina će pomoći obnovu demoliranih (albanskih) radnji

"Osuđujem nasilje, vandalizam i primitivizam počinilaca ovih opasnih krivičnih dela"
 

Pajtić je u pisanoj izjavi medijima poručio da će vlada pomoći obnovu objekata u Novom Sadu, Vršcu, Somboru, Staroj Pazovi i drugim mestima u kojima su se incidenti dogodili.

Vojvođanski premijer je osudio "nasilje, vandalizam i primitivizam počinilaca ovih opasnih krivičnih dela", i zahvalio građanima Vojvodine koji su izrazili solidarnost sa ugroženima. On je zatražio hitno otkrivanje, privođenje i rigorozno kažnjavanje počinilaca napada.

Vojvodina: Napad na ugostiteljske objekte u vlasništvu Albanaca

"Policija, i pored molbi i pravovremenih upozorenja, nije uspela da zaštiti vlasnike demoliranih radnji. Nije uspela ni da spreči opasne incidente na stadionu Partizana. Jedino je uhapšen čovek koji je pred kamerom Radio-televizije Srbije ponovio ono što su uzvikivale hiljade ljudi na stadionu", kazao je Pajtić i zatražio da se na odgovornost  pozove ministar unutrašnjih poslova Vlade Srbije zbog "iskazane elementarne nesposobnosti".

"Pokrajinska Vlada upozorava sve aktere na političkoj sceni Srbije da zapaljivom retorikom ne maskiraju neznanje, nestručnost i izostanak rezultata", upozorio je Pajtić i dodao da je u Srbiji ukinuta sloboda govora i informisanja, kamenovana opozicija i ućutkani "svi glasovi razuma".

"Na delu je samo bespoštedna i primitivna propagandna kampanja. Ponovo se izazivaju nacionalne netrpeljivosti i raspiruje mržnja među susedima. A to je igranje vatrom. Sve je isto kao devedesetih. Ista politika. Isti protagonisti. Samo još gore", poručio je Pajtić.

Napadi na pekare usledili su nakon što je prekinuta utakmica Srbija-Albanija u utorak uveče, kada je na teren uleteo dron sa zastavom velike Albanije, nakon čega je došlo je do koškanja među igračima i navijačima.

2024 © - Vesti online