Subota 18.10.2014.
13:20
sportske.net

Krasnići - albanski glas razuma

Smiruje situaciju: Jakup Krasnići


 

Jakup Krasnići, jedan od najcenjenijih istoričara u Albaniji, je dao intervju povodom događaja u Beogradu, a koji se odnosi na incident sa zastavom koja je bila na dronu.


"Zastava koja je uletela na teren nije zastava Albanije niti "Velike Albanije". To je jednostavno akt i autorsko delo nekih fudbalskih huligana sa njihovim željama i fantazijama, ništa više i ništa manje", priča Krasnići.

"Ne može da se porekne da to čak nije ni mapa gde bi etnički Albanci bili u većini, u mnogim od tih predela Albanci danas i ne žive", rekao je Krasnići.

Poznati voditelj koji ima svoj šou na albanskoj televiziji, Arijan Cani, kritikovao je potez fudbalera albanskog tima prilikom incidenta sa dronom.

"Da nisu brže-bolje požurili da "brane zastavu" i jurišaju kao Adem Jašari, zastava bi bila mirno uklonjena i utakmica bi mogla da bude nastavljena. Igrač Srbije nije pokazao nikakvu nameru da nešto uradi sa tom zastavom osim da je brzo skloni kako bi nastavili sa igrom", smatra Cani.

Kao što vidimo, i sa albanske strane ima onih koji misle drugačije. Videli smo i mišljenje unuke bivšeg premijera, tako da možda ipak postoji svetlo na kraju tunela...

2024 © - Vesti online