Ponedeljak 12.04.2010.
12:38
Vestionline

Ubijen ruski sudija u Moskvi

Agencija navodi da je sudija preminuo na licu mestu, od rana zadobijenih u glavu i grudi, dok je ubica pobegao. Na mestu ubistva sada radi istražno-operativna grupa, koja pokušava da utvrdi detalje ubistva, a agencija navodi da su policijski i pravosudni organi uvereni da je ubistvo naručeno i da istraga smatra da je vezano za sudijsku profesiju koju je ubijeni obavljao.

Ubijeni sudija Eduard Čuvašov
 


Zvanični predstavnik Istražnog komiteta pri ruskom Tužilštvu Vladimir Markin rekao je da se razmatraju različite verzije počinjenog ubistva, od kojih je glavna ubistvo zbog profesije Čuvašova.


Itar-Tass navodi da je Čuvašov ranije zauzimao rukovodeću funkciju u odeljenju unutrašnjih poslova oblasti Presnjenski, na čijoj je teritoriji i počinjeno ubistvo. Predstavnica Moskovskog gradskog suda Ana Usačova rekla je ruskoj državnoj agenciji da je Čuvašov bio sudija krivičar i da je vodio najkomplikovanije predmete.


Prema njenim rečima, Čuvašov je radio u Moskovskom gradskom sudu dve godine, od ukupnog sudijskog staža od devet godina, dok su ga kolege znale kao profesionalca i pristojnog čoveka. 

2024 © - Vesti online