Petak 17.10.2014.
10:00
Beta

Diković: Putin je bio izuzetno zadovoljan vojnom paradom

Na Paradi Srbija pokazala jedinstvo i dostojanstvo: Ljubiša Diković
 

"Bio je izuzetno zadovoljan onim što su prikazali pripadnici Vojske Srbije u čast velikih jubileja, našeg predsednika, i u njegovu čast", rekao je Diković.

On je istakao da će konačnu ocenu o uspehu parade dati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ali da mu je on "dao signal" da je zadovoljan, kao i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Prema njegovim rečima, zbog parade su pripadnici vojske uspeli da usavrše "veštine i navike koje nismo imali prilike da na ovaj način proverimo", a vojnici su se "konačno uverili u sigurnost sistema i pouzdanost oružja".

"Mislim da najveća dobit ove parade jeste to što smo pokazali veliko jedinstvo, veliko dostojanstvo i da sve ono što se ulaže u pripadnike Vojske Srbije nije uzalud", naglasio je Diković.

Načelnik Generalštaba je ocenio da sporazum o vojno-tehničkoj saradnji sa Ruskom federacijom, koji je potpisan danas, pruža mogućnosti za saradnju u skoro svim oblastima odbrane i da će "bitno uticati na sposobnosti naše vojske".

On je dodao da su se vojnici pripremali 15 dana, dok vežbe za ovakvu paradu obično traju između tri i pet meseci, i zahvalio je građanima koji su po lošem vremenu prisustvovali manifestaciji "iz ljubavi prema vojsci i prema Srbiji".

2024 © - Vesti online