Petak 17.10.2014.
13:15
S. Ban

Kako tumačiti horoskop

 

Raspored polja i astroloških znakova u prirodnom horoskopu kreću od nulte tačke Ovna gde počinje prvo polje tog horoskopa, to jest ascendent. U osnovama astrologije, prvo polje pripada znaku Ovna i ima simboliku tog znaka, drugo polje Biku, treće Blizancima i tako redom. U osnovi, svako polje (kuća) simboliše upravo ono što i njen znak, koji prirodno vlada tim poljem. To spada u osnove astrologije.

Čita se i znak i podznak

Tumačenje dnevnog horoskopa najpribližnije može opisati stanje osobama koje su rođene u istom znaku i podznaku. Poklapanja su česta i ako osoba, umesto da prati svoj Sunčev znak, potraži tumačenje za svoj podznak. Na primer, ako ste rođeni kao Strelac sa podznakom (ascendentom) u znaku Lava, osim Strelca, pratite i tumačenje za znak Lava.

Osobine znakova se dele novim rasporedom, to jest, izvedenim poljima. Pa tako, ako želimo da znamo kakav odnos prema novcu ima osoba rođena u nekom određenom znaku uzećemo u obzir osobine znaka koji vlada poljem finansija. Na primer, Biku je drugo polje (finansije) u znaku Blizanaca, Blizancima u znaku Raka, Raku u znaku Lava, i tako redom. Znaci koji vladaju tim poljem opisuju odnos prema novcu i materijalnim dobrima.


Kada kažemo da smo rođeni u određenom astrološkom znaku mi, u stvari, govorimo gde nam je bilo Sunce u trenutku rođenja, a ostalih devet planeta zanemarujemo kao i raspored kuća (polja). Kada kažemo da smo u podznaku (ascendentu) određeni znak, mi kažemo gde i u kom znaku nam počinje prvo polje horoskopa.

2024 © - Vesti online